Pàgina d'inici > Missions a l'espai > Gliese 581g (Actualitzat)

Gliese 581g (Actualitzat)

Sobre l’exoplaneta Gliese 581g, he trobat 3 interessants articles dels que recomano la seva lectura a tothom.

En resumides comptes venen a dir que la trobada d’un exoplaneta en una zona habitable es important però encara no se sap molt d’aquest planeta i n’hi ha molts factors per que sigui habitable.

Gliese 581, una estel a la constel·lació de la balança, ja va ser noticia al 2007 quan es va detectar el primer exoplaneta d’un tamany similar a la Terra (1,5 vegades, tot-hi tenir 5 vegades la massa de la Terra).

Amb el propers resultats dels satèl·lits especialitzats, com el Kepler, promet que els pròxims anys seran molt interessants.

Actualització: Sembla que les dades obtingudes no poden certificar que existeixi el planeta. La tecnologia de la que disposem es massa imprecisa en aquest punt i encara ha de millorar. Actualment, el planeta ha estat relegat a la categoria de “no confirmat” i per tant pot existir o no.

Personalment, no dubto que moltes estels tenen planetes com la Terra, però encara no tenim tecnologia/dades suficients com per detectar-los (per això s’ha fet la missió Kepler). Penseu que, per exemple, només fa 400 anys que sabem que Júpiter te llunes. I no va ser fins al 1988 quan es va detectar el primer exoplaneta (que tampoc es va poder confirmar al 100% fins al 2002). La carrera ha just començat.

Anuncis
  1. Encara no hi ha cap comentari.
  1. No trackbacks yet.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: