Pàgina d'inici > Sistema Solar > El PHA Apophis baixa la probabilitat d’impacte

El PHA Apophis baixa la probabilitat d’impacte

Els últims càlculs de la ruta del PHA Apophis estimen que te menys probabilitat d’impactar amb la Terra del calculat. Si abans es calculava que la probabilitat era de 1/45.000 ara la probabilitat es de nomes 1/250.000.

Els meteorits PHA son especialment perillosos per la terra ja que tenen una orbita que passa molt a prop de la nostra i a mes son difícils de localitzar ja que tenen una magnitud molt tenue (reflecteixen molt poc la llum del sol i això els fa difícils d’observar). Apophis passarà molt aprop de la Terra el 14 d’Abril de l’any 2029, però ja no serà tan aprop com es pensava.  Tot-hi això, els meteorits canvien la seva ruta degut als efectes de les forces d’atracció dels planetes, sol, i altres meteorits i es impossible calcular una ruta exacte per d’aquí a 10 anys.

En aquesta imatge podem comparar la distancia de la Terra a la Lluna amb la distancia a la que passarà el meteorit. La fletxa blava representa per on passa el meteorit, la blanca es la ruta de la Lluna. Al centre, en blanc, tenim el grau d’indeterminació de per on pot ser que passi realment, segons els últims càlculs.

Apophis, realment el seu nom tècnic es (99942) Apophis, mesura uns 250 metres  i si topés amb la Terra produiria l’efecte de 40000 bombes nuclears. Glups!

Imatge de 99942 Apophis

Anuncis
  1. Encara no hi ha cap comentari.
  1. No trackbacks yet.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: