Pàgina d'inici > Sistema Solar > Confirmada presencia d’aigua a la Lluna!

Confirmada presencia d’aigua a la Lluna!

Chandrayaan-1 confirma la presencia d’aigua a la Lluna.  Però no es troba en forma de llacs, ni glaçada en algun crater. Es tracta de molècules d’aigua (H2O) i hydroxyl (HO) que s’adhereixen a les molècules de pols i roques de la superfície en petites concentracions.

La quantitat d’aigua no es molta mes que la que es pot trobar als deserts de la Terra,  però sense cap mena de dubte representa tot un canvi en la exploració espacial. Aquesta aigua, segurament, es forma per acció del vent solar que envia neutrons en forma d’Hidrogen carregats positivament (H+). A la Terra l’atmosfera absorbeix aquests neutrons però a la Lluna ,que no te aquesta protecció, xoquen amb els minerals rics en Oxygen i cristalls a una velocitat d’un terç la velocitat de la llum trencant la unió de l’Oxygen i creant altes probabilitats de produir aigua i/o hydroxyls.

Es curiós el fet que les roques que van portar de la Lluna, fa 40 anys en les missions Apollo, contenia aquesta aigua, però aleshores es va pensar que era una contaminació de la nostre atmosfera per la forma en la que es varen transportar, cal pensar que la quantitat d’aigua trobada no era diferent de la que conté l’aire. Ara, la Chandrayaan-1 ha detectat l’absorció de llum típica de l’aigua i l’hydroxyl amb el seu instrument M3 analitzant la reflexió de la llum solar sobre el sol de la Lluna. Aquestes dades han estat confirmades per anàlisis anteriors de la sonda Deep Impact i el satèl·lit Cassini.

font d’informació: univers today, ciencia canija

Anuncis
  1. Encara no hi ha cap comentari.
  1. No trackbacks yet.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: